About

To LIFE Prespa Waterbirds – LIFE15 NAT/GR/000936 έχει ως σκοπό τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας στη Μικρή Πρέσπα, με έμφαση στην ορνιθοπανίδα και ειδικότερα σε 9 είδη υδρόβιων πουλιών. Το πρόγραμμα  διερευνά σημαντικά ζητήματα, που επηρεάζουν συνολικά τη λειτουργία του οικοσυστήματος όπως είναι η κλιματική αλλαγή και οι επιδράσεις που μπορεί να έχει στο οικοσύστημα, αλλά και η προσαρμογή του σε αυτές. Επίσης,  μέσω του προγράμματος επιδιώκεται να προκύψουν άμεσα οφέλη όχι μόνο για το οικοσύστημα, αλλά και  για την τοπική κοινωνία,. Κατά την πενταετία 2017-2021, σχεδιάζεται να  εκπονηθούν μια σειρά ερευνητικών δράσεων, διαχειριστικών παρεμβάσεων αλλά και ενεργειών ευαισθητοποίησης του κοινού. Το πρόγραμμα έχει αναλάβει η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.

 


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα LIFE θα βρείτε στο: https://www.prespawaterbirds.gr/

 


Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών θα βρείτε στο: http://www.spp.gr

 

«Presplorers» είναι το όνομα της ομάδας των νέων που σχηματίστηκε και συμμετέχει στις δραστηριότητες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του προγράμματος LIFE  Prespa Waterbirds.

Το blog μας θα ενημερώνεται με φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα από τις δράσεις αλλά κυρίως από τις εξορμήσεις μας για να γνωρίσουν όλοι την Πρέσπα μέσα από τα μάτια μας, μέσα από τα μάτια των Presplorers!